SuperOčko

Spolu s občianskym združením SuperOčko sa uskutočnila akcia, počas ktorej si mohli prijímatelia sociálnej služby bezplatne nechať zmerať zrak. Táto iniciatíva mala za cieľ podporiť zdravie a pohodu prijímateľov sociálnej služby.

Zrak je jedným z najdôležitejších zmyslov a starostlivosť o neho je nevyhnutná. Pracovníci z občianskeho združenia SuperOčko poskytovali svoje služby s odbornosťou a klienti sa mohli spoľahnúť na kvalitné meranie a poradenstvo týkajúce sa ich zraku.

Okrem toho bola akcia príležitosťou na osvetu o dôležitosti pravidelných prehliadok očí a prevencii rôznych očných ochorení. Mnohí z nich sa dozvedeli o svojom aktuálnom zrakovom stave a dostali odporúčania ohľadne ďalších krokov, ktoré by mali podniknúť.

Takéto akcie sú dôležité nielen pre zlepšenie zdravotného stavu, ale aj pre vytvorenie pocitu súdržnosti a starostlivosti o seba a o svojich blízkych. Dúfajme, že sa budú podobné udalosti opakovať aj v budúcnosti a že budú ešte úspešnejšie a prospešnejšie pre všetkých zúčastnených.

Bc. Lucia Pavlíková