Spojte sa so svojimi blízkymi prostredníctvom videohovoru

Súčasná mimoriadna situácia v súvislosti s vírusom Covid-19 pred niekoľkými týždňami obmedzila aj život v našom zariadení pre seniorov a zariadení opatrovateľskej služby na Janského 7 v Nitre. V zariadení platí úplný zákaz návštev, čo zapríčinilo izoláciu viac ako 150 seniorov v našom zariadení od rodinných príslušníkov. Niektorí síce majú mobilné telefóny a aspoň sa so svojimi blízkymi môžu počuť, no nie každý má takúto možnosť spojenia so svetom „tam vonku“.

Aj keď sa naši zamestnanci snažia, aby momentálna situácia čo najmenej vplývala na psychický stav našich seniorov, kontakt s vlastnou rodinou je niečo, čo im opatrovateľka či sociálna pracovníčka nedokážu vynahradiť. Preto sme spojili sily a vymysleli spôsob, ako seniorom umožniť vidieť sa so svojimi najbližšími a to prostredníctvom videohovoru cez Viber a WhatsApp

Zabezpečili sme prenosný tablet, ktorý je možné priniesť až na izbu, aby sme našim seniorom poskytli pokoj a súkromie na rozhovor.

Ako to bude fungovať:
Nakoľko celý projekt ešte iba štartujeme, hneď zo začiatku by sme všetkých rodinných príslušníkov chceli poprosiť, aby boli trpezliví, vyhradili si na videohovor dostatok času a aby rozhovor so svojimi blízkymi v našom zariadení nechceli vybaviť v rýchlosti, napríklad počas obednej prestávky v práci.

Videohovory bude možné absolvovať v pracovné dni dopoludnia v čase 9:00 – 11:00 a popoludní v čase 13:00 – 15:00.

Na videohovor sa musia záujemcovia vopred objednať u sociálnej pracovníčky na tel. č. 037/69 267 77.

Videohovor bude prebiehať prostredníctvom aplikácií WhatsApp alebo Viber na telefónnom čísle 0917 854 076. Všetkých záujemcov o kontakt so seniormi v našom zariadení prosíme, aby na toto číslo netelefonovali!!! Videohovory so seniormi budú realizované za asistencie sociálnej pracovníčky vo vopred telefonicky dohodnutých termínoch.

Veríme, že sa svojich blízkych, s ktorými možno vôbec nie ste v kontakte, rozhodnete prostredníctvom videohovoru potešiť a spríjemníte im tak náročné dni v karanténe.