Aktivita – Pečenie koláča 14.03.2023

Červené jabĺčko v oblôčku mám, koho rada vidím, tomu ho dám… Kto by nepoznal krásnu ľudovú pieseň. Právom je vystavené práve jabĺčko v oblôčku. Nech je červené, zelené, žlté, jabĺčkom nikdy nespravíte krok vedľa. A hoci aj popadané jabĺčka nastrúhate, nakrájate alebo inak upravíte, pridáte k nim niekoľko ingrediencií, zaručene vyčaríte chutný koláčik, tak ako sa to podarilo aj našim prijímateľom sociálnej služby.

Dňa 14.03.2023, v rámci pracovnej aktivity – pečenie koláča, si naši prijímatelia sociálnej služby upiekli jablkový koláč podľa domáceho osvedčeného receptu jednej našej prijímateľky sociálnej služby pod dohľadom sociálnej pracovníčky Mgr. Karin Hubáčkovej.

Aktivita sa konala v priestoroch nášho zariadenia. K dispozícii mali prijímatelia sociálnej služby všetky suroviny potrebné na prípravu koláča ako múka, vajíčka, cukor, olej, kakao, škoricu, jablká, višňový džem a čokoládu. Naše gazdinky sa pustili s chuťou do práce a rozdelili si úlohy. Jedny miešali cesto, druhé strúhali čokoládu a jablká. O chvíľu už rozvoniavalo čerstvo upečené cesto a onedlho sa pridala aj vôňa višňového džemu a čokolády. Popri pečení si naše prijímateľky sociálnej služby zaspomínali na obdobie, keď aj ony vypekali dobroty pre svoje rodiny a vymenili si medzi sebou navzájom skúsenosti a rady. A na záver zostal už len prázdny plech.