MDŽ

„Ženy sú krásne vo svetle dňa, ale ešte krajšie v tieni noci.“

Andrzej Majewski

Dňa 08.03.2023 sa v Zariadení sociálnych služieb Zobor konalo podujatie k Medzinárodnému dňu žien, ktoré sa slávi v mnohých štátoch sveta ako prejav úcty k ženám a ich právam, bez ohľadu na ich národnostné, etnické, jazykové, kultúrne, ekonomické alebo politické postavenie. Je prejavom solidarity medzi ženami a súčasne spomienkou na snahu za zrovnoprávnenie žien, a najdlhšiu revolúciu v dejinách ľudstva.

Kultúrno-spoločenské podujatie bolo pripravené hlavne pre dámy, ženy, matky, manželky, tety, babičky, ale vítaní boli i muži. Na začiatku programu sa prihovorila pani riaditeľka PhDr. Libuša Mušáková, ktorá predniesla láskyplný príhovor smerovaný všetkým ženám a priblížila históriu vzniku MDŽ. Vyjadrila lásku, úctu a vďaku ženám, ktoré sú silné, odvážne, húževnaté, múdre, citlivé, milujúce, sebavedomé a nádherné. V zastúpení mužov sa ženám prihovoril prijímateľ sociálnej služby Jozef Császta a Ing. Jozef Bako.

Po príhovoroch boli prijímateľky sociálnej služby obdarované červeným karafiátom. O kultúrny program sa postarala Nitrianska Heligonka, ktorá zahrala a zaspievala známe piesne ako napríklad: Padla rosička, Slovenské mamičky, Holubienka, Ej vínko vínečko, Od Zobora tečie vodička. Prijímatelia sociálnej služby si hudbu užívali, zaspievali si a tak prežili príjemný deň v dobrej nálade.