Príprava na veľkonočné obdobie v dennom stacionári

Veľká noc patrí spolu s Vianocami k najkrajším sviatkom v roku. Okrem kresťanského charakteru tieto sviatky sprevádza množstvo zvykov a tradícií. Veľká noc je úzko spätá so sviatkami jari – príroda sa po zimnom spánku prebúdza k životu, všetko je akési jasnejšie, farebnejšie, krajšie. Aj keď – rovnako ako minulý rok – aj tento rok bude mať Veľká noc trochu inú podobu, na akú sme zvyknutí, vzhľadom na epidemiologicé opatrenia, napriek tomu sa na ňu všetci tešíme.

    

S prijímateľmi sociálnej služby v dennom stacionári sme si čakanie na tieto sviatky spríjemnili výrobou tematickej výzdoby – spoločne sme namaľovali niekoľko krásnych veľkonočných plagátov, ktoré zdobia priestory denného stacionára. Okrem plagátov nám v stacionári nemôžu chýbať ani veľkonočné kraslice, ktoré si každoročne sami zdobíme. S prijímateľmi sociálnej služby sme si taktiež zorganizovali menšiu prednášku o Veľkej noci, kde sme si pripomenuli, čo znamenajú jednotlivé sviatky Veľkej noci a s akými tradíciami sú späté. Prednáška plynule prešla do diskusie, v rámci ktorej sa prijímatelia sociálnej služby podelili o zaužívané zvyky v rámci tohto sviatočného obdobia v ich domácnostiach.

   

  

Prijímateľov sociálnej služby zaujímali aj tipy na rôzne veľkonočné pochúťky, nakoľko niektorí z nich poctivo dodržiavali pôstne obdobie pred Veľkou nocou, ktoré sa blíži ku koncu. Aj keď návštevu rodinných príbuzných a šibanie dievčat si ešte tento rok budeme musieť odpustiť, napriek tomu sa všetci v dennom stacionári tešíme na sviatky prežité v kruhu našich najbližších a – ako vždy optimisticky – veríme v lepšie zajtrajšky 🙂

Mgr. Zuzana Tóthová, sociálna pracovníčka