Aktuality z nášho stacionára

Aktuálne v našom stacionári pre ŤZP (autizmus) vrcholia prípravy na Veľkú noc. Zimnú výzdobu postupne vystriedala pestrofarebná jarná výzdoba. Šikovné ruky prijímateľov sociálnej služby vyrobili viacero ozdôb, ktoré skrášlili vnútorné priestory stacionára. Medzi obľúbené Veľkonočné ozdoby patria vajíčka, ktoré prijímatelia a prijímateľky sociálnej služby zdobili rôznymi technikami, ale aj bahniatka a fialky. Tie nás tešia nielen vzhľadom, ale aj vôňou.

V priebehu mesiaca marec sme sa zapojili do celoslovenskej hry Veselé kamene, kde pribudlo niekoľko kamienkov, ktoré ozdobili naši klienti a klientky. Medzi obľúbené motívy, ktoré sa kreslili na kamienky patrili smajlíci, mimoni, zvieratká a kvety.

S príchodom Veľkej noci v tomto roku sa tešíme aj na Svetový deň povedomia o autizme, ktorý je 2. apríla. Z dôvodu pandemickej situácie a z dôvodu, že v tento deň je aj Veľký piatok, ho symbolicky podporíme formou modrého oblečenia.

Modrá farba symbolizuje oddanosť a komunikáciu. Touto formou vás chceme pozvať, aby ste tento deň tiež takto symbolicky podporili. Stačí si obliecť niečo modré, prípadne sa odfotiť a zverejniť to na sociálnej sieti. Je potrebné uvedomovať si, že ľudí s autizmom môžeme stretnúť bežne na ulici či v obchode. Stačí ich akceptovať, rešpektovať a rozprávať o tom.