Aktivita s prvkami kulinoterapie – Súťaž v pečení palaciniek

Dňa 14.09.2022 sa v priestoroch átria Zariadenia sociálnych služieb Zobor uskutočnila aktivita s prvkami kulinoterapie pod vedením sociálnej pracovníčky Mgr. Karin Hubáčkovej. Aby aktivita vzbudila u PSS väčší záujem, vyhlásila sa ako súťaž. Vytvorené boli 2 súťažné tímy s počtom členov 4 PSS.

Tímy mali k dispozícii všetky potrebné ingrediencie pre prípravu palaciniek. Súťaž nebola časovo obmedzená. PSS precízne kombinovali a primiešavali suroviny tak, aby vytvorili vláčne cesto, ktoré piekli a plnili rôznymi lekvármi, tvarohom a šľahačkou. Na dozdobenie použili roztopenú čokoládu a šľahačku. Átriom sa tak šírila príjemná sladká vôňa, ktorá prilákala množstvo pozorovateľov. Toto obecenstvo bolo zároveň porotou.

Porota hodnotila hustotu cesta, náplň, tvar a teda celkový vzhľad a chuť palacinky. Súťažným tímom sa veľmi darilo a celkový výsledok bol nerozhodný. Z tohto dôvodu boli všetci súťažiaci ocenení diplomom. Aktivita mala u PSS nesmierny úspech a už teraz sa tešia na ďalšiu podobnú aktivitu.