Poďakovanie heligónkarom

V dennom stacionári pre osoby so zdravotným postihnutím sme – v skratke povedané – veselá partia 😊 Máme radi rôzne aktivity a činnosti a naši prijímatelia sociálnej služby sú často akčné a dobrodružné povahy. Radi taktiež spievame a tancujeme. Aj toto boli činnosti, ktoré nám počas pandémie veľmi chýbali. Ťažko slovami opísať obrovskú radosť, ktorú sme cítili, keď nám bolo oznámené, že sa opäť môžeme zúčastniť vystúpenia Nitrianskych heligonkárov. Z minulosti sme boli naučení, že vždy v prvú stredu v mesiaci sa môžeme tešiť na skladby Nitrianskych heligonkárov a budeme nesmierne radi, keď sa tento náš zvyk obnoví. Piesne Nitrianskych heligonkárov sa tešia veľkej obľube aj u prijímateľov sociálnej služby v dennom stacionári pre seniorov – spev a dobrá nálada vyčaria úsmev a chuť zaspievať (či zatancovať) si aj medzi našimi seniormi. Radosť a nadšenie z prvého vystúpenia po dlhej dobe je u nás tak veľká a úprimná, že sme sa rozhodli takouto formou v mene celého kolektívu denného stacionára pre osoby so zdravotným postihnutím a denného stacionára pre seniorov poďakovať skvelej partií Nitrianskych heligonkárov za to, že pre nás opäť začali hrať!

Prvé vystúpenie dopadlo tak, ako sa patrí – skvelou zábavou, ktorá okrem spevu zahŕňala aj tanec – áno, náš všedný deň uprostred týždňa sa v okamihu zmenil na deň, kedy sme spievali, tancovali a bavili sa. Takéto momenty sú pre nás – zvlášť v období poznačenom pandémiou – veľmi vzácne. Vážime si každú príležitosť ako vybočiť z nášho stereotypu, ako spraviť aj zo všedného dňa deň, na ktorý nezabudneme. A presne to heligonkári dokážu – svojimi vystúpeniami, na ktorých je vždy dobre a veselo.
Zo srdca ďakujeme! ♥
Obdobný ďakovný list sme odovzdali aj priamo do rúk heligonkárov, ktorí si ho chcú nalepiť do svojej kroniky, čo nás taktiež hreje pri srdciach. ♥
Kolektív denného stacionára pre osoby so zdravotným postihnutím a kolektív denného stacionára pre seniorov.