Vianočná nálada v dennom stacionári pre osoby s poruchami autistického spektra

Blíži sa najčarovnejší čas, čas Vianoc, ktorý už všetci dlho očakávame. Aj v našom dennom stacionári trávime dni s vianočnou náladou, ktorú sme zahájili pri stavaní a zdobení stromčeka. Ten nás naladil na sviatočnú nôtu, vplyvom ktorej sme neodolali a pustili si vianočné piesne.
Potom nás navštívil Mikuláš, ktorý tajne schoval darčeky pod stromček. Mikulášsky darček pod stromčekom potešil každého prijímateľa sociálnej služby. Počas nasledujúcich dní, sme sa pustili do práce a začali vyrábať vianočné pozdravy. Každý mohol tvoriť podľa seba, zapojiť fantáziu a predstavivosť. Blížiace sa Vianoce zmenili nielen naše naladenie, ale aj interiér denného stacionára. Ten pripomína ľadové kráľovstvo, v ktorom sa nachádza množstvo bielych vločiek, snehuliakov, zasnežených stromčekov a okien, ktoré oplývajú vianočnou výzdobou.

    

Vyskúšali sme aj aktivitu, pri ktorej sme zo slaného cesta vyrábali vianočné ozdoby. Pri tejto aktivite sa hravo rozvíja fantázia, koncentrácia a zručnosť. Zároveň je to skvelá zábava, ktorá priniesla krásne vianočné ozdoby. Každý mal možnosť realizovať sa.

 

Tieto dni sa nesú v radostnej nálade, sú plné úsmevov, kreativity a darčekov. Je krásne byť obdarovaný, no obdarovať druhého prináša ešte väčšiu radosť. To sme chceli umožniť aj našim prijímateľom sociálnej služby. Spoločnými silami sme vyrobili vianočné ozdoby, ktorými naši prijímatelia mali možnosť obdarovať svojich blízkych.

Všetkým Vám prajeme šťastné a veselé Vianočné sviatky, nech sú plné radosti, zdravia a lásky.

S pozdravom,
Kolektív a prijímatelia sociálnej služby v dennom stacionári pre osoby s poruchami autistického spektra.