Súťaž o najkrajší balkón, kvetináč a predzáhradku

V našom Zariadení pre Seniorov Zobor, na Janského 7 v Nitre, máme záhradu kde prijímatelia sociálnej služby radi oddychujú a stretávajú sa. Obdivujú prácu seniorov, ktorí v plnom nasadení pomáhajú a starajú sa o záhradu, predzáhradku, kvetináče, ale aj svoje balkóny, ktoré sa snažia mať upravené a pekné. Vysádzajú rôzne druhy kvetov, kríkov a stromčekov. V našom ZpS Zobor sa uskutočnilo 3. kolo súťaže o najkrajší balkón, kvetináč a predzáhradku. Ukončenie súťaže a vyhlásenie výsledkov sa konalo 20.07.2021.

Do súťaže sa prihlásilo celkovo dvanásť prijímateľov sociálnej služby, ktorí súťažili v troch kategóriách:
1. kategória najkrajší kvetináč – 4 súťažiaci
2. kategória najkrajší balkón – 3 súťažiaci
3. kategória najkrajšia predzáhradka – 5 súťažiaci

Priebeh súťaže hodnotila porota, zložená z troch zástupcov prijímateľov sociálnej služby ZpS Zobor a štyroch zástupcov zamestnancov ZpS Zobor. Každý člen poroty mal k dispozícii jeden hlas ku každej kategórii. Zvíťazili súťažiaci s najväčším počtom hlasov v príslušnej kategórii. Hodnotenie sa uskutočňovalo za prítomnosti súťažiacich a poroty na balkónoch, pri kvetináčoch a pri predzáhradkách. Porota postupovala podľa určených kategórii a kritérií. Vyhlásenie výsledkov súťaže sa uskutočnilo o trinástej hodine v priestoroch átria, kde boli prítomní členovia poroty a všetci súťažiaci.

Vyhodnotenie súťaže:
V 1. kategórii – najkrajší kvetináč zvíťazila súťažná dvojica p. Jozef Garaj a p. Jozef Császta, so šiestimi hlasmi zo siedmich.
V 2. kategórii – najkrajší balkón zvíťazila súťažiaca p. Anna Galová, so šiestimi hlasmi zo siedmich.
V 3. kategórii – najkrajšia predzáhradka zvíťazila súťažiaca p. Júlia Porubská, so štyrmi hlasmi zo siedmich.

Porota sa rozhodla udeliť ocenenie p. Jozefovi Gažovi za jeho ústretovosť, ochotu a pracovné nasadenie pri záhradných prácach. Bol mu odovzdaný diplom a sladká drobnosť.

Na záver vyhodnotenia súťaže sa slova ujala PhDr. Libuša Mušáková poverená výkonom funkcie riaditeľa, ktorá poďakovala všetkým súťažiacim za ich starostlivosť a skrášľovanie balkónov, kvetináčov a predzáhradiek. Víťazom odovzdala diplom a darčekovú tašku. Diplom dostali všetci zúčastnení súťažiaci ako spomienku na tohtoročnú súťaž.

Ďakujeme všetkým zúčastneným prijímateľom sociálnej služby za ich pracovné nasadenie, starostlivosť o kvetinové výsadby a pomoc pri zveľaďovaní záhradných úprav.