Začiatok júna v dennom stacionári pre osoby s ŤZP (autizmus)

V dennom stacionári pre osoby s ŤZP (autizmus) pristupujeme ku každému prijímateľovi sociálnej služby individuálnou formou, pričom vždy zohľadňujeme potreby a schopnosti každého prijímateľa sociálnej služby. Takto spoločne vytvárame pestrú paletu činností a aktivít, ktoré v dennom stacionári robíme. Jún sme začínali výnimočným sviatkom – Dňom detí. Pri tejto príležitosti sme v stacionári rozdávali sladkosti, vďaka ktorým sme si osladili a spríjemnili tento sviatočný deň.

Keďže sa nám vonku oteplieva, snažíme sa tráviť čas na terase a v exteriéri stacionára. Prechádzky, hojdanie sa na hojdačke a celkovo pohyb vonku, to všetko niektorí naši prijímatelia sociálnej služby obľubujú. Iných prijímateľov sociálnej služby sme zapojili do praktických činností, ktorých cieľom bolo skrášliť okrasnú záhradku.
Každodenne realizujeme kreatívnu činnosť, ktorej výsledky vždy potešia prijímateľov sociálnej služby a ich rodiny.

Na záver článku Vám chceme ešte pripomenúť, že stále prebieha hlasovanie vo vybraných obchodoch COOP Jednota v Nitre (COOP Jednota, Petzwalova 54 na Klokočine a COOP Tempo v OC Max na Chrenovej). Náš projekt, ktorého cieľom je skrášlenie a zrevitalizovanie areálu denného stacionára má číslo 2 a nesie názov „Komunitná a oddychová záhrada – Klokočina.“ Pomôcť nám môžete jednoducho a to hlasovaním prostredníctvom žetónu, ktorý dostanete za nákup v hodnote aspoň 5,- €.


Ďakujeme za každý hlas.

Autor: Mgr. Branislav Artim, sociálny pracovník