Tréning pamäte

V Zariadení pre seniorov Zobor, na Janského 7, v Nitre sa dňa 21.04.2021 uskutočnila aktivita Tréning pamäte, ktorý viedla sociálna pracovníčka Mgr. Lucia Mikulášiková.
Súčasťou nášho životného štýlu je starostlivosť o telo. Tak ako trénujeme telo, treba trénovať aj mozog. Pri procese ukladania informácií do pamäte vytvárame spoje medzi neurónmi mozgu. Čím viac informácií budeme ukladať do pamäti, tým viac budeme mozog trénovať, a tým aj vytvoríme viac neurónových spojení a tak si lepšie vytrénujeme mozog. Keď ho budeme trénovať, aj jeho výkonnosť bude vyššia.

Žijeme v pretechnizovanej dobe, keď sme obklopení mobilnými telefónmi, diármi, tabletami a už sme aj tak trochu zleniveli na to, aby sme používali svoj mozog. Preto sme si s našimi prijímateľmi sociálnej služby potrénovali pamäť. Ako prvé cvičenie pamäti mali PSS krížovku ktorú spoločnými silami vyplnili. Druhé cvičenie bolo dopĺňanie slov, spoločnými silami tvorili PSS synonymá a homonymá. Posledný bod bol zameraný na matematiku: sčítanie, odčítanie a malá násobilka.
PSS sa aktivity páčili a boli radi, že si mohli precvičiť aj takouto hravou formou pamäť.