Muzikoterapia

Dňa 3.6.2020 sa v Zariadení pre seniorov Zobor, na Jánskeho ul.7 v Nitre, uskutočnila aktivita s prvkami muzikoterapie. Akcia sa konala v priestoroch knižnice a zúčastnili sa jej viacerí klienti. Bola zameraná na prezentáciu života a hudobnej tvorby speváčky Evy Pilarovej. Nakoľko klienti v týchto mesiacoch nemajú kontakt s okolitým svetom pre prebiehajúcu karanténu na COVID-19, tak sa im snažíme aspoň týmto spôsobom spríjemniť voľný čas a eliminovať melanchóliu a depresívnu náladu.

Prezentáciu viedla sociálna pracovníčka zariadenia Mgr. Alena Banásová, ktorá oboznámila prítomných s umeleckým profilom menovanej speváčky. V rámci prezentácie bolo možné sledovať aj známe hity od začiatku jej kariéry, pretože táto obľúbená interpretka nedávno zomrela. V bohatej diskusii si naši obyvatelia pripomenuli jej neopakovateľný hlas a šarm, ktorým si získala počas svojho života celé generácie poslucháčov.

Pretože sa akcia tešila veľkému záujmu zo strany našich obyvateľov, budeme v podobnej činnosti pokračovať aj naďalej, vždy s inou aktuálnou témou.