Gizka Oňová

V utorok 17.9.2024 zavítala na Baničovu 522/12 známa slovenská speváčka a televízna osobnosť Gizka Oňová. Už od rána bolo cítiť vo vzduchu očakávanie a radosť, pretože jej návšteva bola pre mnohých z nás veľkým prekvapením a vzácnou udalosťou.

Gizka prišla presne taká, akú ju všetci poznáme z obrazoviek – usmiata, plná energie a vždy pripravená rozveseliť všetkých okolo. Od prvej chvíle bolo jasné, že ide o človeka, ktorý si dokáže okamžite získať srdcia ľudí.

Po úvodných slovách pani riaditeľky sme sa pustili do toho, na čo sme sa všetci najviac tešili – do hudby. Gizka nám s veľkým nasadením predviedla svoje najväčšie hity, ktoré rozozvučali celú miestnosť. Už pri prvých tónoch piesne sa mnohí z nás roztancovali a spontánne začali spievať spolu s ňou. Jej hlas, stále plný sily a emócií, nás preniesol do starých dobrých čias, keď jej piesne zneli v rádiách po celom Slovensku. Bolo krásne vidieť, ako hudba dokáže spojiť generácie a priniesť toľko radosti.

Po hudobnom vystúpení Gizka rozdávala autogramy a mnohí sa s ňou chceli odfotiť. Každému venovala chvíľku osobného času, čo si všetci veľmi cenili. Jej prístup bol neuveriteľne srdečný a skromný, čím si získala ešte viac našich sympatií.

Aby sme urobili tento deň ešte príjemnejším, pre všetkých prítomných bolo pripravené malé občerstvenie vo forme čerstvých Fornetov. Tieto lahodné pečivá, plnené rôznymi náplňami, sa rýchlo stali hitom medzi účastníkmi, ktorí si ich vychutnávali počas vystúpenia.

Stretnutie s Gizkou Oňovou bolo pre nás všetkých výnimočným zážitkom. Svojou prirodzenosťou a pozitívnym postojom nám ukázala, že vek je len číslo, a že vždy treba mať chuť naplno žiť a užívať si každý deň. Na záver nám všetkým popriala veľa zdravia, šťastia a hlavne radosti zo života.

Ďakujeme Gizke za to, že si našla čas a priniesla k nám kúsok svojho optimizmu a lásky k životu. Sme si istí, že na tento deň nezabudneme, a už teraz sa tešíme na ďalšie podobné stretnutia!

Toto podujatie bolo realizované s finančnou podporou mesta Nitry v rámci projektu „Harmónia tela a duše“.

Bc. Lucia Pavlíková, asistent sociálnej práce