Predvianočná nálada

V dennom stacionári pre osoby s poruchami autistického spektra naplno prežívame vianočnú atmosféru. Spoločne sa tešíme na príchod sviatkov a všetky naše aktivity a činnosti sú aktuálne späté s príchodom Vianoc.

Okrem zdobenia a skrášľovania priestorov nám v interiéri denného stacionára rozvoniavali medovníky. K Vianociam jednoznačne patria medovníky a ich krásna vôňa, ktorá neobišla ani náš denný stacionár. Prostredníctvom medovníkov sme mali v dennom stacionári obohatenú činnosť a nácvik pracovných zručností. Niektorí prijímatelia a prijímateľky sociálnej služby si mohli vyskúšať zdobenie vianočných medovníčkov, iní chceli skôr pomáhať pri ich vykrajovaní. V tejto súvislosti sa chceme poďakovať rodičom našich prijímateľov sociálnej služby, ktorí nám priniesli medovníkové cesto a takýmto spôsobom nám pomohli.

Okrem aktivít v dennom stacionári aktuálne prebiehajú aktivity aj mimo denného stacionára. Pravidelne sa zúčastňujeme akcii v Krajskej knižnici Karola Kmeťka v Nitre, kde zamestnanci knižnice majú pre nás pripravený zaujímavý program, ktorý sa týka hudby, hudobných interpretov, pričom nechýbajú kvízy a niektorí prijímatelia si na programe zvyknú aj zaspievať či zatancovať. Decembrové stretnutie sa týkalo vianočnej témy, počúvali sme vianočné skladby a keďže išlo o stretnutie pred Mikulášom, tak nechýbal ani čert a anjel. V priebehu roka sme boli všetci poslušní, tak každému sa ušla aj nejaká sladkosť.

Blížia sa nám Vianoce a my by sme Vám radi dali do pozornosti aktuálnu novinku, vďaka ktorej nám môžete pomôcť. Ľudia zo spoločnosti ARTEN Okrasné záhrady, s.r.o. sa nám rozhodli pomôcť tak, že pri predaji vianočných stromčekov nám venujú 20% z každého kúpeného stromčeka. Ak uvažujete o živom stromčeku, tak nám môžete takýmto spôsobom pomôcť. Ku stromčeku dostanete aj malý bonus a to darček v podobe knižnej záložky, ktorú vyrobili prijímatelia a prijímateľky denného stacionára pre osoby s poruchami artistického spektra. Uvedený predajca sa nachádza na Zlatomoraveckej ceste 1 (areál čerpacej stanice, hneď pri firme FOX – lešenie a ohrady).

Ďakujeme 🎄

Autor: Mgr. Branislav Artim (Sociálny pracovník)
Denný stacionár pre osoby s poruchami autistického spektra