Premietanie minisérie mapujúcej spevácku kariéru Ivety Bartošovej

Dňa 25.05., 27.05., 30.05.2022 si pripravila pre prijímateľov sociálnej služby Mgr. Martina Drzsíková, PhD. minisériu dokumentu o speváckej kariére Ivety Bartošovej, ktorá svojím životným príbehom inšpirovala režiséra Michala Samiru. Tvorcovia sa na projekt chystali päť rokov. Dokument obsahuje tri epizódy a to Tišíc obyčejných věcí, Knoflíky lásky a Snad nám to vyjde.

Dokument zachytáva rodinný život , ale nie ako bulvárnu senzáciu a nesúdi ani nikoho z jej okolia. Ide o príbeh o dievčine z Beskýd, ktorá chce byť slávna a milovaná. Zachytené sú jej spevácke začiatky, keď so sestrou navštevovala školský klub, úspechy na hudobných súťažiach. Slávu dosiahla v spolupráci s Petrom Sepéšim. Spája ich nielen pracovný, ale aj romantický vzťah. V 80. rokoch sa z nich zo dňa na deň stali miláčikovia národa, až do chvíle, keď Peter tragicky zahynul. Ústrednú dvojicu stvárnili Anna Fialová a Vojtěch Vodochodský. V ďalších roliach sa objavia Eliška Křenková, Igor Chmela, Alena Mihulová a ďalší.

Režisér a scenárista Michal Samir pri príprave projektu komunikoval nielen s Bartošovej synom Arturom Štaidlom, ale najmä s Ivetinou sestrou Ivanou. Tá mu poskytla veľmi verný popis obdobia dospievania a prvých rokov kariéry populárnej speváčky.

V sérii môžu diváci počuť známe pesničky, ktoré Iveta Bartošová a Peter Sepéši spievali na začiatku svojej kariéry. Unikátne vizuálne spracovanie divákov prenesie priamo do centra diania, môžu sledovať milostné vzplanutia, nádeje aj sklamania.

Ide o silný príbeh talentovaného dievčaťa z ktorého sa vďaka cieľavedomosti a pokore stala hviezda. Dokument mladším generáciám približuje skutočný príbeh a ostatným sprostredkováva peknú spomienku na nezabudnuteľnú speváčku. Prijímateľov sociálnej služby dokument nadchol, sledovali ho zo zaujatosťou.