Nezabúdajme na našu planétu!

Dni v novom roku postupne pokročili a po výrobe Valentínok sme sa rozhodli v dennom stacionári prispieť našimi výtvormi v rámci celoslovenskej akcie Týždeň slovenských knižníc. Akcia sa bude konať prvý marcový týždeň od 28.2. do 4.3.2022 v Krajskej knižnici Karola Kmeťka. Hlavnou témou je Zelená knižnica.

Prijímatelia sociálnej služby v dennom stacionári sa potešili, že svojou tvorbou môžu prispieť v rámci pripravovanej akcie. Spoločne sme sa rozhodli pre výrobu koláže na tému zemeguľa s využitím letákov, novín a časopisov, nepoužitých kúskov krepového papiera, ktoré sme zrecyklovali. Venovali sme sa i šitiu bavlnených vrecúšok a srdiečok zo starších ústrižkov látky, ktoré sme naplnili dopestovanou levanduľou. Prijímatelia sociálnej služby si pri práci rozvíjali svoju kreativitu a fantáziu, pričom si overovali svoje zručnosti.

Z pracovnej činnosti mali prijímatelia sociálnej služby v dennom stacionári radosť a boli spokojní, že môžu svojou prácou prispieť na šírenie povedomia o potrebe chrániť našu planétu.

Pripravila: Mgr. Michaela Manová, sociálna pracovníčka