Zima a adventné obdobie

V dennom stacionári pre osoby so zdravotným postihnutím nás nádherná zimná nádielka veľmi potešila – dokonca natoľko, že sme sa poobliekali a začali sme v snehu šantiť o stošesť. Guľovačka i stavanie snehuliaka, ktorý dostal meno „Sniežik“ sa všetkým veľmi rátala – líca vyštípané od mrázu, smiech a dobrá nálada – takto by sme vedeli pomenovať hlavného atribúty krásneho zimného dňa.

Nakoľko máme už aj adventné obdobie v plnom prúde, s prijímateľmi sociálnej služby sme si taktiež vyzdobili priestory denného stacionára – a tentokrát nie jedným, ale rovno dvomi vianočnými stromčekmi. Prvý nás víta pri vchode do denného stacionára, druhý – živý – nám spríjemňuje deň v spoločenskej miestnosti. Oba stromčeky sme spoločne s prijímateľmi sociálnej služby vianočne vyzdobili a nechýbal ani adventný veniec, ktorý sme spoločne vyrobili. Tento rok sme pri výrobe adventného venca stavili na jednoduchosť a prírodné materiály, živý vianočný stromček sa nesie v duchu retro štýlu.

Prijímateľov sociálnych služieb čakala aj krásna mikulášska a vianočná nádielka, čo veľmi potešilo a dojalo všetkých. Na konci roka každý zvykne bilancovať a nevyhli sme sa tomu ani my v dennom stacionári – posledné dni v starom roku sme venovali spomienkam na uplynulý rok, na spoločné zážitky a do nového roka vstupujeme s nádejou, že bude lepší, ako ten predchádzajúci a taktiež pevne veríme, že jedného dňa príde koniec pandémie a naše životy sa vrátia do ,,normálu“.

Mgr. Zuzana Tóthová, sociálna pracovníčka