Úspechy posledných dní

V dennom stacionári pre osoby so zdravotným postihnutím sme za posledné dni mali dôvod na radosť hneď dvakrát. Dvom našim prijímateľkám sociálnej služby sa podarili krásne úspechy. Prijímateľka sociálnej služby Lenka Podhradská, ktorú všetci poznáme ako básničkárku, sa zapojila do literárnej súťaže neziskovej organizácie Čakanka. Do súťaže sa zapojila s piatimi básničkami. Vyhodnotenie súťaže sa konalo 30. mája v Oponickom kaštieli a Lenka získala ocenenie ,,Cena galérie Čakanky Laca Zrubca“ v kategórií poézia za báseň ,,Rieka života“.

Námetom k napísaniu výhernej básne bol pre Lenku každodenný život okolo nás. Lenka má s písaním básní bohaté skúsenosti – prvú básničku napísala už v roku 1999. Lenka najradšej tvorí večer a v noci, kedy je ticho a kľud a Lenka sa môže nerušene venovať tvoreniu. Inšpirácie čerpá väčšinou z vlastných zážitkov a každodenných skúseností. Lenke už vyšlo päť básnických zbierok, v minulosti sme ju spoločne podporili na krste jej poslednej knižky. O druhý úspech, ktorý nás v dennom stacionári veľmi potešil, sa postarala prijímateľka sociálnej služby Romanka Trizňová, ktorú znovu všetci poznáme ako gymnastku.

 

Romanka sa venuje špeciálnej gymnastike už 18 rokov. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych súťaží a jej snaženie prináša ovocie – doma má mnoho ocenení a v roku 2007 reprezentovala Slovensko na špeciálnych olympiádach v Číne. K jej oceneniam pribudla 28. júna ďalšia zlatá medaila, tentokrát z klubovej súťaže, ktorú organizovalo združenie Arabeska, ktorého je Romanka dlhé roky súčasťou. Romanka súťažila v disciplíne s kuželami (špeciálna gymnastika). Pohyb a tanec sú pre ňu veľmi dôležité a život bez nich si nevie predstaviť. Romanku pravidelne chodievame podporiť na rôzne súťaže a z úspechov našich prijímateliek sociálnej služby sa spoločne všetci nesmierne tešíme.

Mgr. Zuzana Tóthová