Relaxačná jóga

V Zariadení pre seniorov Zobor, Janského 7 v Nitre, sa dňa 14.04.2021 uskutočnilo Relaxačné cvičenie (joga), ktorú viedla sociálna pracovníčka Mgr. Andrea Slamková.
Relaxačné cvičenie v joge sa zameriavajú najmä na mentálnu relaxáciu, z ktorej následne plynie telesná relaxácia. V joge chápeme pod pojmom relaxácia najmä tieto tri druhy techník: fyzická relaxácia, mentálna relaxácia, emočná relaxácia. Naše jogové relaxačné cvičenie vychádzalo z tradičnej jogy.

Bola to systematická práca so svalmi, dychom a mysľou. Dosiahneme ním úplne uvoľnenie celého nášho JA, a znovu nadobudneme svoju rovnováhu a vnútornú harmóniu. Relaxačné cvičenie je pomerne bezpečné a vo svojej jednoduchosti vhodné takmer pre všetkých. Pomocou dychu uvoľňujeme svalstvo. Cvičenie sa uskutočnilo v Átriu nášho zariadenia. Prijímatelia sociálnej služby si posadali do kruhu. Sociálna pracovníčka im pustila ukľudňujúcu hudbu a predcvičovala im dané cviky. PSS cviky opakovali v rámci ich telesných a zdravotných možností, niektorým PSS sociálna pracovníčka pomohla pri prevedení cviku. PSS cvičenie chválili tvrdili, že hudba im pomohla ukľudniť a uvoľniť si telo.