Medzinárodný deň žien v Zariadení pre seniorov

Dňa 08.03.2021 sa v Zariadení pre seniorov Zobor konalo podujatie k oslave Medzinárodného dňa žien. Je to sviatkom žien a boja za ich rovnoprávnosť.

Je to deň kedy si viac ako inokedy pripomíname dôležitosť žien v spoločnosti a máme príležitosti vzdať im úctu. Veď žena je manželkou, bez ktorej by život muža bol ako chlieb bez soli, je matkou, ktorá svojou láskou vychová z dieťaťa ľudskú bytosť a zároveň je pilierom domácnosti. Naše prijímateľky sociálnej služby boli pozvané do priestorov átria, kde ich vrúcnymi slovami privítala zastupujúca riaditeľka PhDr. Libuša Mušáková. Podelila sa s PSS o krásny príbeh. Porozprávala prijímateľkám – ženám o význame ženy a jej dôležitosti.

Na spríjemnenie celej slávnostnej atmosféry prijímateľkám – ženám zahral náš kolega Marián Baráth na klavíry – Petrof. Predviedol krásnu improvizáciu so skladbou „Básnik a sedliak“.

Všetky prijímateľky – ženy boli personálom zariadenia obdarované kvetinou alstroemeriou a čakalo ich sladké pokušenie k obedu. V pripravenom programe predstúpila a pekné slová nám povedala PSS a predsedkyňa Výboru klientov PaedDr. Milota Ďurečková, ktorá predniesla báseň „Babička“ od autora Ján Smrek. Pán Baráth zaspieval a zahral zopár ľudových piesní v sprievode harmoniky a naše prijímateľky- ženy sa zapájali spevom. Pre prítomných zaspievala aj pani Hubačková, prijímateľka zariadenia. Posledná pieseň bola na želanie „Na 100x buď pozdravená“. V neposlednom rade mal krásny príhovor a poďakovanie ženám aj náš PSS pán Jozef Császta.

Takto prežitý deň sa všetkým páčil a my sme radi, že sme našim nielen ženám, ale aj mužom spríjemnili pobyt v našom Zariadení pre seniorov.