Október, mesiac úcty k starším

Úcta k starším by mala byť prirodzenou súčasťou nášho života, mala by byť úprimná a spontánna. Starší ľudia si ju zaslúžia, majú za sebou veľa životných skúseností a môžu nám mladším odovzdať cenné múdrosti. Úcta a vďačnosť patrí našim rodičom, starým rodičom, prarodičom, ktorí nám, robili celý život radosť a snažili sa, aby urobili šťastných nás, ich deti.
V našom zariadení, Zariadení pre seniorov ZOBOR, máme každý deň možnosť robiť šťastnými my ich, učiť sa zo skúseností a vypočuť si mnoho životných príbehov.

Pri príležitosti pripomenutia si mesiaca úcty k starším – októbra, chcel pozdraviť a potešiť klientov prostredníctvom videohovoru aj pán primátor mesta Nitry Marek Hattas.
Vzhľadom k mimoriadnej situácii, v ktorej sa všetci nachádzame, sme pre bezpečnosť našich seniorov uskutočnili videohovor s pánom primátorom Marekom Hattasom za prítomnosti vedúcej Zariadenia pre seniorov ZOBOR PhDr. Libuši Mušákovej a našich seniorov, vybraných členov Výboru klientov zariadenia, ktorý sa niesol v príjemnej atmosfére. Všetkým obyvateľom zariadenia zároveň poslal pán primátor milú pozornosť v podobe čokoládky s venovaním, ktorú v jeho mene rozdali všetkým sociálne pracovníčky. Klienti sa veľmi potešili a poslali mu srdečné pozdravy.

 

My všetci prajeme našim klientom pevné zdravie, úsmev na tvári, radosť zo života a veľa krásnych a plnohodnotných dní strávených u nás v Zariadení pre seniorov ZOBOR.

Mgr. Ingrid Košíková