Cvičme v rytme

Vďaka finančnej podpore mesta Nitry sa v rámci projektu „Harmónia tela a duše“ 7. augusta 2024 uskutočnila výnimočná akcia s názvom „Cvičme v rytme“, ktorá spojila ľudí všetkých generácií v spoločnom duchu pohybu a zábavy. Športové dopoludnie, plné aktívneho cvičenia, zdravého občerstvenia a spoločenských hier, otvorila príhovorom pani riaditeľka PhDr. Libuša Mušáková.

Prvým bodom programu bola rozcvička vedená našou dobrovoľníčkou pani Magdou Griezbachovou, ktorá sa spolu s prijímateľkami sociálnej služby Denné centrum postarala o dynamický štart akcie. Cvičenie, ktoré prebiehalo za sprievodu hudby, motivovalo nielen prijímateľov sociálnej služby Denný stacionár seniori, ale aj Denný stacionár pre osoby so zdravotným postihnutím, aby sa aktívne zapojili a užili si spoločný pohyb.

Po intenzívnej rozcvičke si všetci účastníci dopriali zdravé občerstvenie v podobe ovocných štiav (smoothie) a čerstvého ovocia.

Po občerstvení prišiel čas na spoločenské hry. Tieto hry boli navrhnuté tak, aby sa do nich mohol zapojiť každý, bez ohľadu na vek alebo fyzické schopnosti. Atmosféra bola veselá a súťaživá, pričom každý účastník mal možnosť zapojiť sa do tomboly, v ktorej boli pripravené zaujímavé ceny.

Vďaka tejto akcii sa podarilo prepojiť rôzne generácie a podporiť zdravý životný štýl. Prijímatelia sociálnych služieb odchádzali spokojní, s úsmevom na tvári a s pocitom, že sa zúčastnili na niečom, čo malo skutočný význam pre celú komunitu.

Bc. Lucia Pavlíková, asistent sociálnej práce