Krása a starostlivosť v každom veku

Všetky dámy by nám isto dali za pravdu, že cítiť sa krásne a sebavedomo, chce každá žena. Či už je to starostlivosť o pleť, nechty alebo vlasy, všetky tieto činnosti sú nielen príjemným relaxom, ale zároveň vo finále vzniká badateľný výsledok, ktorý dodáva ten správny šmrnc.

Prevažné množstvo prijímateľov v Zariadení sociálnych služieb Zobor je ženského pohlavia a práve preto sme zrealizovali 8.11.2023 aktivitu, ktorá sa zamerala práve na dámy. Ponúkla im možnosť vylepšiť alebo si udržať svoj vzhľad, prípadne si prísť „len tak“ oddýchnuť a uvoľniť sa. Pilníky, laky, séra a kopec šikovných rúk boli hlavnými nástrojmi na vyčarenie atmosféry, ako v kozmetickom salóne. Samozrejmosťou bolo aj občerstvenie, pri ktorom si naše prijímateľky mohli spoločne vychutnať nielen skvelú kávu, ale aj zahryznúť do niečoho chutného. Náš skrášľovací program zahrňoval úpravu nechtov, obočia a vlasov, starostlivosť o pokožku tváre a rúk, ba dokonca aj relaxačné masáže. Tie boli zamerané na uvoľňovanie stuhnutého svalstva hlavy, šije a ramien. Všetky tieto činnosti boli príležitosťou na bezprostredné rozhovory a budovanie dôvery vo vzťahu prijímateľa a zamestnanca.

Realizátorkou aktivity bola naša kolegyňa Mgr. Andrea Slamková, ktorá 8.11.2023 spríjemnila dámam ich voľné chvíle za pomoci inštruktorky sociálnej rehabilitácie Kataríny Balázsovej a fyzioterapeutov Mgr. Moniky Hečkovej a Bc. Mateja Kašubu. Zapojili sa aj študenti Odborného učilišťa internátneho v Mojmírovciach, ktorí v našom Zariadením sociálnych služieb vykonávajú odbornú prax.

Záujem o skrášlenie bol veľký a náš personál vynaložil všetku svoju energiu na to, aby každá zo zúčastnených dám odchádzala krásna, svieža a oddýchnutá, no predovšetkým so širokým úsmevom na tvári.