Súťaž o najkrajší balkón, kvetináč a predzáhradku

Ako sa nám už stalo tradíciou, tak aj v roku 2023 sa uskutočnila súťaž o najkrajší balkón, kvetináč a predzáhradku. Táto udalosť oslávila 18. júla v Zariadení pre seniorov ZOBOR už 4. ročník. Naši PSS sa na ňu každý rok tešia a poctivo pripravujú. Starostlivosť o kvety je pre nich zmysluplná činnosť, ktorej výsledkom je predovšetkým skvelý relax na čerstvom vzduchu. Nesmierne nás teší, keď sa vďaka svojej záľube naši PSS spolupodieľajú na dotvorení prostredia záhrady. Tú nielenže radi navštevujú aj ostatní PSS, ale aj ich rodinní príslušníci a blízki. Vďaka pestrým kvetom sa stáva naša záhradka jedným príjemným miestom, pre ničím nerušené rozhovory.

Vzhľadom na prebiehajúce práce počas rekonštrukcie balkónov sa tento rok súťažilo iba v 2 kategóriách, a to najkrajší kvetináč a najkrajšia predzáhradka. Prihlásení PSS sa na súťaž celý týždeň pripravovali a o svoje kvietky sa starali. V deň súťaže sa snažili svojimi kvetináčmi a predzáhradkami zapôsobiť na 5- člennú komisiu, na čele s pani riaditeľkou PhDr. Libušou Mušákovou. Všetky kvetináče a predzáhradky boli skutočne úchvatné a odzrkadľovali starostlivosť, čas a lásku, ktoré do nich naši PSS vkladajú.

Na základe vyhodnotenia výsledkov, napokon komisia rozhodla takto:
• V 1. Kategórii- Súťaž o najkrajší kvetináč, sa víťazom stala p. Terézia Minárová.
• V 2. Kategórii- Súťaž o najkrajšiu predzáhradku, sa víťazom stala p. Júlia Porubská.

V dopoludňajších hodinách, v prítomnosti celej komisie a všetkých súťažiacich PSS prebehol príhovor pani riaditeľky, vyhodnotenie a odovzdávanie cien. PSS, ktorí si vyslúžili 1. miesto, boli ocenení darčekovým balíčkom a diplomom. Diplom však dostal každý PSS, ktorý za zapojil do súťaže, pretože si nesmierne ceníme ich snahu a to, že ich kvety nám v prostredí záhrady spríjemňujú tieto slnečné letné dni.