Október – mesiac úcty k starším

Pri príležitosti mesiaca úcty k starším, pripravilo Zariadenie pre seniorov Zobor našim prijímateľom sociálnych služieb bohatý kultúrny program. Ako prví navštívili dňa 18.10.2023 naše zariadenie žiaci zo ZŠ Sv. Marka. Pre seniorov si pripravili vystúpenie, v ktorom sme mohli vidieť tanec, počuť hudobné nástroje, spev ľudových piesní alebo recitáciu literárneho diela Sama Chalupku. Na záver vystúpenia rozdali detičky všetkým zúčastneným malé darčeky vo forme gaštanov so srdiečkom.

Deti sa postarali nielen o kultúrne vyžitie našich seniorov, príjemný zážitok a milé prekvapenie ale pri tejto príležitosti priniesli do zariadenia skutočne veľkú dávku lásky, radosti a úcty.

Ani koniec programu detí zo ZŠ Sv. Marka, však prijímateľom sociálnych služieb nepokazil dobrú náladu a nebránil im v tom, aby pokračovali v dobrej zábave. Seniori si spoločne zaspievali ľudové piesne, ktoré im pripomenuli mladosť. Hudobný sprievod na klavíri im robila naša prijímateľka p. Svítková, ktorá je vynikajúca hudobníčka. Jej repertoár a prevedenie piesní chytilo za srdce všetkých zúčastnených a túto nesmierne príjemnú chvíľu si spoločne skutočne užili.