Kulinárske okienko ZpS Zobor

Za hrsť dobrej nálady, štipka skúseností a tucet šikovných rúk. Zásadne najdôležitejšie ingrediencie, ktoré sú súčasťou nášho kulinárskeho umenia.

Ako už isto viete, v našom Zariadení sociálnych služieb Zobor sa pravidelne koná aktivita, ktorá je zameraná na prípravu rôznych chutných jedál. Ako obvykle sa prijímateľom sociálnych služieb venuje naša kolegyňa Mgr. Hubáčková, ktorá má okrem iného na starosti výber receptov spoločne s prijímateľmi sociálnych služieb, prípravu a celú organizáciu aktivity.

 

Dňa 13.9.2023 sa naši prijímatelia sociálnych služieb zišli pri príprave tradičných cuketových placiek. Tento krát sa aktivita konala v spolupráci Mgr. Hubáčkovej a Bc. Evy Sonlajtnerovej.
Čistenie zeleniny, krájanie, strúhanie a príprava jedla, ako taká, sú pre nás bežné činnosti. Pre našich seniorov je to však určitá forma sociálnej rehabilitácie a vynikajúci spôsob, ako zlepšiť ich kognitívne funkcie. Táto aktivita je teda nie len prospešná pre našich prijímateľov sociálnych služieb, ale zároveň je pre nich aj motiváciou k určitej činnosti, pretože jej bonusom je vždy vynikajúca a chutná odmena.