Návšteva pekárne

Ako každý z nás, aj naši PSS ocenia dobré a chutné jedlo. Všetci si určite spomínate na vôňu babičkiných koláčov, na to mäkučké páperové cesto a výdatnú plnku. Domáce suroviny, poctivá práca a láska, ktorými boli v domácnostiach našich starých mám tvorené rôzne pekárenské výrobky, v nás dokážu vyvolať nielen eufóriu chutí, ale pripomínajú nám príjemné chvíle strávené s rodinou, miesta, udalosti či tradície, kedy sme si takéto dobroty vychutnávali.

Dňa 28.6.2023 sa uskutočnila aktivita, kde sme v rámci prechádzky mimo nášho zariadenia, navštívili neďalekú, novootvorenú, sídliskovú pekáreň na Zobore s názvom Chlebáreň. Program realizovala naša kolegyňa- sociálna pracovníčka Mgr. Ingrid Košíková, za spoluúčasti inštruktorky sociálnej rehabilitácie Kataríny Balázsovej a fyzioterapeutov Mgr. Ondreja Hečka a Jany Střechovej.

PSS si návštevu pekárne doslova užívali. V prevádzke mali možnosť ochutnať tradičné koláče, slané pečivo, bagety, chlebíky alebo lahodnú točenú zmrzlinu. Niektorí sa občerstvili sladkými koláčmi, iní zmrzlinou, no najväčšou vzácnosťou boli oškvarkové pagáče, ktorých sa naši PSS nemohli dojesť. Pred odchodom do zariadenia, sme neodolali a nakúpili sme si chutné koláčiky aj na cestu, takže nikto z nás neodchádzal z pekárne na prázdno.