Vianočná kapustnica v dennom centre

V stredu 13.12.2023 sme vstúpili do kúzelnej vianočnej atmosféry „Vianočnou kapustnicou“ , akciou, ktorá spojila 60 prijímateľov sociálnej služby denné centrum a denný stacionár v jedinečnom a nezabudnuteľnom vianočnom zážitku. Akcia sa odohrávala v priestoroch Správy zariadení sociálnych služieb, Baničova 522/12, ktoré boli vďaka prijímateľom sociálnej služby denný stacionár – seniori vyzdobené papierovými vločkami.

Program začal príhovorom pani vedúcej úseku sociálnych služieb Baničova a Olympia PhDr. Silvie Lužákovej, ktorej slová rozniesli radosť po celej miestnosti nakoľko vyzdvihla dôležitosť spoločenstva a sviatočnej atmosféry v tomto období a vyjadrila vďačnosť za prítomnosť všetkých účastníkov.

Následne sme boli poctení vystúpením speváckeho súboru Nevädza. Na scénu prišli aj Nitrianski heligonkári a v rámci programu vystúpili aj prijímatelia sociálnej služby s rodinnými príslušníkmi, a to konkrétne pán Šulka s rodinou a pán Jakubík s dcérou.

Okrem hudobných prejavov sa počas akcie mohli prijímatelia sociálnych služieb pohostiť sladkým pečivom a domácim punčom, ktorý z lásky varili Bc. Lucia Pavlíková, Mgr. Michaela Manová a Mgr. Zuzana Tanciková. Po hudobnom vystúpení prišla na rad kapustnica, ktorej chuť a vôňa nám pripomenuli rodinné sviatky. Kapustnica nielenže chutila vynikajúco, ale nám aj vytvorila atmosféru plnú pohody a spoločnej radosti.

Celá „Vianočná kapustnica“ bola nielen o hudobných a chuťových zážitkoch, ale aj o vytváraní spoločenstva. Táto udalosť nám ukázala, že vianočné sviatky môžu byť oveľa viac než len darčeky a svetielka. Môžu to byť chvíle, kedy sa stretávame s ľuďmi, zdieľame radosť, spoločne sme šťastní a tvoríme krásne spomienky.

Vianočná kapustnica bola výnimočným zážitkom, ktorý zjednotil ľudí a priniesol do ich životov príjemné spomienky. V tomto období darovania sme získali oveľa viac, než sme dali, a to v podobe vzácnej radosti zo spoločných chvíľ a vianočnej harmónie.

Na záver by sme sa chceli poďakovať PhDr. Silvii Lužákovej, nie len za príhovor, ale taktiež za pomoc pri organizácii.

Bc. Lucia Pavlíková, asistent sociálnej práce