Vianočná kapustnica

Tradície treba dodržiavať a tak sme 13.12.2023 pre našich prijímateľov sociálnych služieb opäť zorganizovali jednu z najkrajších spoločenských udalostí, ktoré počas roka v Zariadení sociálnych služieb máme. Pre nás aj našich prijímateľov je to veľkolepá udalosť, pretože sa nesie v čarovnom duchu Vianoc. Krásne prestreté stoly, horiace sviece, vianočný stromček, sladké štrúdle a vynikajúca voňavá kapustnica od našich šikovných kuchárov, tvoria neodmysliteľnú súčasť tohto dňa. V tento deň nie sme sociálny, opatrovateľský alebo hospodársky úsek. V tento deň sme to MY – Zobor, kedy každý z nás priloží ruku k dielu preto, aby naši seniori mohli zažiť túto očarujúcu atmosféru. A práve to je na tom to krásne. Nezáleží na tom, či v našom zariadení niekto býva alebo pracuje, všetci sme súčasťou jednej veľkej rodiny, ktorej piliere sú postavené na úcte, láske a vzájomnom rešpekte.

„Vianočná kapustnica“ je už niekoľko rokov udalosťou, pri ktorej si spoločne za stôl sadnú naši prijímatelia, pani riaditeľka PhDr. Libuša Mušáková a zamestnanci zariadenia.

Tohto roku boli našimi hosťami pani PaedDr. Ingrida Jakubičková z Gymnázia Golianova v Nitre, ktorá sa ako koordinátorka v rámci projektu „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?“ postarala o to, aby každý z našich seniorov dostal svoju krabičku. Samozrejme nemôžeme nespomenúť výpomocného duchovného z Farnosti sv. Urbana Nitra – Zobor Mgr. Martina Nízla a hudobníkov skupiny Duo Ego & Laco, ktorých naši seniori dôverne poznajú.

Túto príležitosť otvorila pani riaditeľka PhDr. Mušáková svojim krásnym príhovorom, po ktorom sme si spoločne zaspievali vianočnú koledu „Tichá noc“. Bol to skutočne úžasný okamih, vďaka ktorému padlo aj niekoľko sĺz. Hlboké slová, venovali našim prijímateľom aj pani PaedDr. Jakubičková a duchovný, s ktorým sme sa spoločne pri tejto príležitosti pomodlili.

Po týchto dojímavých chvíľach a prípitku, sme sa všetci mohli s chuťou pustiť do chutnej kapustnice. Príjemnú atmosféru dotvárala skvelá živá hudba v podaní hudobnej skupiny Duo Ego & Laco. Páni muzikanti zvolili výborný vianočný repertoár a ich elegantné a ladné tóny nerušene lahodili našim ušiam. Treba podotknúť, že niektorí seniori neodolali a hudba ich napokon zdvihla do tanca. Čo viac si priať, ako vidieť našich seniorov spokojných a usmiatych. Vidieť, ako sa aj v takomto veku dá užívať život. Pevne veríme, že táto príležitosť priniesla do ich všedných dní trochu radosti, zábavy ale predovšetkým lásky. Pretože na ich šťastí nám záleží.

Prajeme našim seniorom a ich blízkym…
Šťastné a Veselé Vianoce.