Canisterapia v Správe zariadení sociálnych služieb

Od mája sa v dennom stacionári pre osoby s poruchami autistického spektra opäť ozýval štekot psíkov a smiech prijímateľov sociálnej služby. S canisterapeutkou Hankou a psíkmi Edkom, Queenuškou a Dafné si po dlhodobej dobrej spolupráci začali vytvárať puto i takí prijímatelia sociálnej služby, ktorí psíky najskôr odmietali. Nezáujem a strach sa odrazu premenili na hravé chvíle, šantenie a hladkanie. Psík sa stal pre niekoho motiváciou návštevy denného stacionára, iným pomáhal zlepšiť mobilitu, odbúravať svalové kŕče, zlepšiť komunikačné schopnosti a viac sa socializovať.

V nasledujúcom období sa na psíky s Hankou a ich pestré aktivity môžu tešiť aj prijímatelia sociálnej služby zo Zariadenia pre seniorov Zobor, Denného stacionára pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím a Denného stacionára pre seniorov.

Stretnutia s canisterapeutkou sú možné vďaka dotačnému programu „Podpora sociálne a zdravotne znevýhodnených občanov- podporenému Projektu „ Intervencia s asistenciou zvierat – Canisterapia v Správe zariadení sociálnych služieb“.

„Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja“.

Mgr. Karolina Blašková, sociálna pracovníčka