Druhý kreatívny deň v Dennom stacionári pre osoby s PAS

V dennom stacionári pre osoby s poruchami autitsického spektra sa dlho nezaháľalo. Streda patrila opäť kreatívnemu dňu. Prijímatelia sociálnej služby spolu so svojimi rodičmi a kamarátmi z elokovanej triedy Spojenej školy internátnej sa nebáli chytiť do rúk štetce, farby, kamienky, mušle a vyčariť na plátna rôzne dekoračné obrazy.

Vďaka pani lektorke Miriam Dobiášovej sme sa tak mohli na vlastné oči presvedčiť, že v každom z nás drieme umelec. Práve diela našich prijímateľov s poruchami autistického spektra vzniesli do tohto druhu umenia neobyčajné čaro, pestrosť a individualitu. Motiváciou, ktorá poháňala pozvaných hostí, bolo sladké voňavé pohostenie v podobe karamelových a pistáciových croissantov, zakúpených z Chlebárne – sídliskovej pekárne, výborného višňového koláča, na ktorého príprave sa podieľali aj naši prijímatelia sociálnej služby.

Týmto kreatívnym dňom však nekončíme. Po letnej prestávke budeme pokračovať ďalšími workshopmi, pri ktorých sa budú môcť naši prijímatelia sociálnej služby opäť niečo kreatívne naučiť. Za možnosť organizovať workshopy v dennom stacionári vďačíme občianskemu združeniu Spoločnosť nápomocná autistom – Spona. Kreatívne dni sú „Realizované s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja“.