MDŽ

Medzinárodný deň žien isto patrí medzi tie najoslavovanejšie sviatky na celom svete. Na každom kroku stretávame ľudí s kvetmi v ruke a každý vie, komu poputujú.

Aj ten najmenší kvietok venovaný žene z lásky, je pre ňu symbolom vďaky za významnú rolu akú v našom živote zohráva. Či už sú to mamičky a či dcéry, manželky či priateľky, učiteľky, pekárky alebo kolegyne v práci, každú jednu z nich táto voňavá pozornosť nesmierne poteší a vyčarí jej v očiach tú správnu iskričku šťastia. A práve tá iskra je tou najkrajšou spätnou väzbou akú môžeme od milovanej osoby dostať.

Ani my v Zariadení sociálnych služieb Zobor sme na tento krásny sviatok nezabudli a pre všetky ženy v zariadení sme zorganizovali kultúrne podujatie ako znak úcty a vďaky za to, že ich máme. V piatok sme medzi nami privítali folklórnu skupinu Nevädza, ktorá nám svojimi melódiami spríjemnila tento výnimočný deň a naši prijímatelia si tak mohli spoločne s nimi zaspievať. Hudobný súbor bol pre našich seniorov nie len pastvou pre uši, ale taktiež aj pre oči, nakoľko súčasťou vystúpenia boli aj tradičné ľudové kroje, v ktorých speváci vystupovali. Aký Medzinárodný deň žien by to už bol, keby naše prijímateľky odchádzali bez kvetu? A preto sme ani my v zariadení nezaháľali a na každú z nich čakala malá pozornosť vo forme kvietku. Veríme, že si naše dámy tento deň užili a pripomenuli si, aké dôležité je, byť ženou.