Fašiangy v dennom stacionári

Fašiangy patria v dennom stacionári pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím ku každoročne obľúbenému obdobiu v roku. Prijímatelia sociálnej služby vždy už netrpezlivo čakajú, aký program si spoločne vymyslíme. Každoročne si zvykneme formou prednášky a následnej diskusie, príp. za využitia metódy brainstorming, pripomenúť, čo to vlastne fašiangy sú, ako dlho trvajú a čím je charakteristické toto obdobie.

Čo sa týka samotného programu, tento rok sme opäť vyskúšali niečo nové – fašiangovú zábavu hneď zrána, počas bežnej prevádzky denného stacionára. Priestory denného stacionára tak ožili farbami, maskami, balónmi, pre prijímateľov sociálnej služby sme pripravili tematické občerstvenie, kde nemohli chýbať tradičné šišky či modernejšie donuty. Pozvanie v rámci kultúrneho programu prijala Nitrianska heligónka, ktorá nám na fašiangoch zahrala.

Prijímatelia sociálnej služby si už vopred vlastnoručne vyrobili škrabošky a tak sa denný stacionár na dva dni premenil na miesto plné zábavy, masiek, hudby a smiechu. Prijímatelia sociálnej služby si následne hrali rôzne piesne na želanie a každý si mohol dosýtosti zatancovať – odzneli naši obľúbení interpreti, ako napríklad Paľo Habera, nezabudnuteľný Meky Žbirka, Marika Gombitová a podobne.

K nezabudnuteľným zážitkom určite patrí aj hit ,,Jede, jede mašinka“ a tanec naprieč priestormi denného stacionára, či tanečné vystúpenie prijímateľov sociálnej služby a následné hodnotenie členov poroty volených z našej partie 🙂

Mgr. Zuzana Tóthová, sociálna pracovníčka