Zábava hrou

Ako už isto viete, snažíme sa aby v našom zariadení prijímatelia sociálnych služieb, pravidelne precvičovali svoju jemnú a hrubú motoriku rôznymi formami. Najjednoduchšou a tou najpríjemnejšou formou je samozrejme tá, pri ktorej sa predovšetkým spoločne zabavíme.

Tento krát sme si v rámci pravidelnej stredajšej aktivity pripravili zábavné úlohy, pri ktorých mohli naši aktívni prijímatelia užitočne stráviť svoje dopoludnie. Programom bolo hádzanie lopty do basketbalového koša, hádzanie šípok či polystyrénového lietadla. Jemnú motoriku sme si precvičili pomocou hry „Pop it“, ktorú síce zvládol bez ťažkostí každý, no jej vedľajším efektom bol skvelý anti-stresový relax. Napriek tomu, že je to pomernou novinkou vo svete, pukanie bubliniek nadchlo všetkých zúčastnených. No povedzme si úprimne, kto z nás by nepopraskal bublinkovú fóliu, keď si otvorí nový balík? Poslednou disciplínou bola hra „Jenga“, pri ktorej sme trénovali nie len motoriku, ale taktiež aj trpezlivosť a vytrvalosť. Táto hra mala u našich prijímateľov najväčší úspech a vďaka zdravej škodoradosti, keď sa veža zosypala, sme sa spolu skvele zabavili.

Aktivita sa konala v stredu 6.3.2024 a realizovala ju inštruktorka sociálnej rehabilitácie Katarína Balázsová spoločne s tímom fyzioterapeutov, a to Mgr. Monikou Hečkovou, Bc. Matejom Kašubom a Mgr. Ondrejom Hečkom.