Studená kuchyňa

Naša kolegyňa Mgr. Karin Hubáčková si pre našich prijímateľov sociálnej služby pripravila skvelú pochutinu, ktorou bola falošná treska. A prečo falošná? Pretože tej pravej sa do misy vôbec nechcelo. Pripravili sme si teda niečo ľahké, chutné a zdravé. Práve falošná treska je tou správnou voľbou, ktorá je plná bielkovín, vlákniny a vitamínov, ktoré človek nevyhnutne potrebuje pre svoje fungovanie.

No dobre. Priznávame sa. My sme si zo zdravého kontextu trošku uleteli s tatárskou omáčkou a bielym pečivom. Tuky a sacharidy však potrebujeme tiež. No nie? Náš prehrešok nám však našťastie zachránil tvaroh, vajíčka, mrkva a mnoho iných vhodných surovín, ktoré telu dodali potrebné živiny. Z toho dôvodu sme si mohli takmer úplne bez výčitiek vychutnať túto vynikajúcu dobrotu, po ktorej sa len tak zaprášilo.

U našich prijímateľov sa vďaka príprave jedla podarilo podporiť ich aktivizáciu, vzájomnú spoluprácu a spojiť tým záujmovú činnosť s niečím užitočným, čoho výsledným produktom bola chuťová paráda.