HALLOWEEN v dennom stacionári

Halloween patrí v dennom stacionári pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím už tradične k obľúbeným tematickým udalostiam. Tematické zameranie podujatí sa nám osvedčilo hneď z niekoľkých dôvodov – máme možnosť tematicky si vyzdobiť priestory denného stacionára, tematicky sa obliecť a upraviť a taktiež aktivity zamerať na konkrétnu tému.

Téma Halloween nám dovolila popustiť uzdu našej fantázií a denný stacionár premeniť na tajuplné miesto, kde sa jeseň snúbila s halloweenskymi tradíciami. Spoločne s prijímateľmi sociálnej služby sme najprv ozdobne (a strašidelne!) vyrezávali tekvice – a tento rok dokonca v duchu zero waste, nakoľko sme si ešte aj jadierka upiekli 😊 Následne sme si denný stacionár tematicky vyzdobili – do výzdoby sa zapojil naozaj každý – kreslení duchovia, tekvice, netopiere, mačky či veľký halloweensky plagát zdobili priestory denného stacionára. K tomu prítmie, sviečky a tajuplná halloweenska hudba a podujatie mohlo začať. Na tieto jesenno-halloweenske dni sme si opäť vypožičali projektor, ktorý sa nám už v minulosti veľmi osvedčil. Prijímatelia sociálnej služby si tento rok k premietaniu zvolili film o Casperovi, čo našu halloweensku atmosféru ešte viac podčiarklo.

Okrem premietania filmov nechýbalo ani tematické halloweenske občerstvenie a u prijímateľov sociálnej služby veľmi obľúbené maľovanie na tvár. Výsledok možno posúdiť na priložených fotografiách a tentokrát i videách, aby sme atmosféru týchto dní mohli čitateľom čo najviac priblížiť 😊 Po oslavách Halloweenu sme samozrejme nezabudli ani na Sviatok všetkých svätých a zaspomínali a uctili si aj našich najbližších, ktorí na nás hľadia zhora a držia nad nami ochrannú ruku.

Ďakujeme ♥

Mgr. Zuzana Tóthová, sociálna pracovníčka