Hviezdy

Dni plynú, ročné obdobia sa menia a my sa pomaly dostávame k najčarovnejším sviatkom v roku. Vianoce istotne pre každého z Vás symbolizujú výnimočný čas, ktorý svojou atmosférou prináša do sŕdc plamienok, ktorý ich zohrieva láskou, pokojom a radosťou. Obdobie adventu nám klope na dvere a neboli by to Vianoce, keby sa niekde nemihla práve nejaká ozdoba či ihličie. Rozhodli sme sa, že v našom zariadení zorganizujeme 15.11.2023 aktivitu, kde si naši prijímatelia sociálnych služieb budú môcť vyrobiť vlastné dekorácie.

Jej realizáciu si na starosť zobrala Mgr. Ingrid Košíková, ktorá si pre našich seniorov pripravila nielen krásny námet, ale zároveň ich občerstvila voňavou domácou bábovkou, ktorú im sama upiekla. V spolupráci s Mgr. Slamkovou a p. Balázsovou strávili príjemné chvíle pri výrobe vianočných dekorácií v tvorivej dielni. Prijímatelia, ktorí mali záujem o túto aktivitu si na výrobe svojej dekorácie dali skutočne záležať. Ozdoby sme spoločne vytvorili z papiera a okrem lepidla a stuhy, sme si skvele precvičili jemnú motoriku. Finálnym produktom boli vianočné hviezdy, ktorých výroba spočívala predovšetkým v ich zaujímavom spôsobe skladania. Cieľom bolo, aby si počas vianočných sviatkov naši seniori spríjemnili a zútulnili svoje izby. Atmosféra bola blažená a vďaka téme Vianoc sme sa uvoľnili a spomínali na tradície a zvyky, ktoré vo svojom domácom prostredí prijímatelia prežívali spoločne so svojimi rodinami.

Papierové dekorácie sa nám skutočne podarili a tešíme sa, že seniorom priniesli nielen radosť a pocit zadosťučinenia, ale zároveň aj hrejivé pohladenie duše tými najčarovnejšími sviatkami v roku.