Valentín – sviatok (nielen) všetkých zaľúbených

Aj tento rok sa to u nás v dennom stacionári pre osoby so zdravotným postihnutím pred Valentínom srdiečkami len tak hemžilo. Sviatok svätého Valentína sme tentokrát poňali ako príležitosť, vyjadriť si lásku a náklonnosť – avšak nie len tú partnerskú, ale aj lásku k rodičom, súrodencom, priateľom… jednoducho náklonnosť v akejkoľvek forme. Otázku, či si chcú prijímatelia sociálnej služby pre svojich blízkych vyrobiť valentínske pozdravy, sa ani nebolo treba pýtať – kreatívne činnosti, pri ktorých sa strihá, farbí a lepí sa vždy tešia veľkej obľube.

Niekoľko dní pred Valentínom sme si teda formou diskusie spoločne zopakovali, prečo sa tento sviatok oslavuje, kto to Valentín bol a ako tento deň oslavujú prijímatelia sociálnej služby. Potom sme sa pustili do výroby valentínskej výzdoby a samotných valentíniek. Výsledok je možné posúdiť na priložených fotografiách.

Vlastnoručne vyrobené a napísané priania rozcítili väčšinu z nás a najviac pri srdci hrial pocit, že niekto z našich blízkych sa na Valentína darčekom od nás poteší.

Mgr. Zuzana Tóthová, sociálna pracovníčka