Advent

V dnešnej uponáhľanej dobe a v čase, keď žijeme čoraz rýchlejšie, je potrebné spomaliť. Takým malým, ale krásnym spomalením sú pre nás Vianoce, čas, kedy sme si bližší ako inokedy a snažíme sa zabudnúť na bežné problémy.
Na Vianoce sa v nás prebúdzajú tie najkrajšie pocity a snažíme sa s nimi podeliť so svojimi blízkymi a drahými. Hľadáme úprimné ľudské porozumenie a túžime po láskavom ľudskom dotyku. Vážme si jeden druhého a zachovajme si slávnostné chvíle z vianočných a novoročných sviatkov po celý rok, pretože v tom je veľké bohatstvo života.

    

Advent alebo adventné obdobie je vymedzené 4 nedeľami pred sviatkom narodenia Ježiša Krista. Je to obdobie duchovnej prípravy na Vianoce. Symbolom adventného obdobia je adventný veniec, na ktorom sú 4 sviečky, ktoré sa postupne zapaľujú počas štyroch adventných nedieľ.
V tomto adventnom období sociálna pracovníčka Mgr. Andrea Slamková pripravila stretnutie pre všetkých veriacich PSS, ktoré prebiehalo každý pondelok po adventnej nedeli. PSS vyrobili pri tejto príležitosti prírodný adventný veniec, z ktorého mali veľkú radosť. Na stretnutiach sociálna pracovníčka čítala PSS biblické príbehy, liturgické texty so sv. písma, zvyky a tradície, ktoré sa spájali s určitými menami ako Lucia, Ondrej.

Na záver stretnutia PSS spoločne so sociálnou pracovníčkou vyslovili modlitby, Modlitba Pána, Anjelské pozdravenie, Anjel Pána.