Vzdelávame a informujeme

Súčasťou kvality služieb a plnohodnotného života prijímateľov v našom zariadení je aj dostatočná informovanosť. Nakoľko vítame v zariadení nové tváre počas celého roka, pripravili sme vzdelávaciu aktivitu vo forme prednášky spojenej s diskusiou.
Naši prijímatelia sú pri nástupe do Zariadenia sociálnych služieb Zobor informovaní o možnostiach a službách, ktoré zariadenie poskytuje. Niekedy je toho však príliš a z toho dôvodu nie je nikdy na škodu, keď si spoločne toto všetko pripomenieme. Prednáška sa však netýkala iba novoprijatých prijímateľov, no vítaní boli všetci, ktorí mali záujem dozvedieť sa cenné informácie. Počas prednášky boli spomenuté témy ako napríklad domáci poriadok, individuálny plán a kľúčový pracovník, fakultatívne služby, aktivity v zariadení, spoločenské udalosti a mnoho iného.

Čo nás však nesmierne teší je, že sa naši prijímatelia aktívne zapájali do diskusie, počas ktorej sa veľa pýtali, otvorene vyjadrovali svoj názor a komunikovali o svojich návrhoch a postrehoch. Počas samotnej prednášky a diskusie im bola k dispozícii kolegyňa Mgr. Andrea Slamková, ktorá túto vzdelávaciu aktivitu realizovala.