Kreatívny deň v dennom stacionári pre osoby s PAS

Upršaný stred týždňa si prijímatelia sociálnej služby z denného stacionára pre osoby s poruchami autistického spektra rozjasnili zábavným pracovným workshopom. Workshop bol zameraný na výrobu voňavých mydielok, do ktorých poskrývali plastové figúrky. Takto sa z umývania rúk stane zábavná aktivita plná hádaniek, čo sa vnútri vlastne skrýva.

Lektorka Ľudmila Melicherčíková z Mydlárne Ilúzia pomohla našim prijímateľom sociálnej služby získať nové pracovné zručnosti, kreatívne sa rozvíjať a popritom sa zabaviť.

Túto zaujímavú aktivitu si dokonca vyskúšali aj príbuzní našich prijímateľov sociálnej služby, ktorí si domov odniesli pestrofarebné voňavé výrobky.

Horlivo pracovali aj pozvaní hostia – žiaci z elokovanej triedy Špeciálnej školy a klienti s pracovníkmi zo Zariadenia sociálnych služieb Lienka.

Naši priatelia z Lienky predviedli nielen svoje kreatívne zručnosti pri výrobe mydla, ale i šikovnosť v pohostení. Spoločne sme sa tešili z lahodnej kávy z ich inkluzívnej pojazdnej kaviarne „Poďme spolu na kávu“.

Workshop Mydláreň pre nás zrealizovalo občianske združenie Spoločnosť nápomocná autistom – SPONA. Workshop bol prvým kreatívnym dňom, ktorý je súčasťou Projektu Kreatívne dni pre osoby s poruchami autistického spektra, ktorý je „realizovaný s finančnou podporou Nitrianskeho samosprávneho kraja“. Naši prijímatelia sociálnej služby sa môžu v lete tešiť i na ďalšie podobné akcie plné kreativity, zábavy a nových zážitkov.

Vypracovala :  Mgr. Karolina Blašková