Hrejivé melódie

Na konci mesiaca november sme spoločenské priestory Zariadenia sociálnych služieb Zobor spestrili vystúpením umelcov zo Súkromnej základnej umeleckej školy ART PEGAS v Nitre. Pedagógovia a žiaci školy nás poctili svojou návštevou v stredajšom dopoludní 22.11.2023. Po predstavení školy a úvodnom príhovore pani riaditeľky PhDr. Libuše Mušákovej, vzali hudobné intro do svojich rúk pedagógovia, ktorí spoločne pre našich prijímateľov sociálnych služieb zahrali ľudovú pieseň „Slovenské mamičky“. Seniori si tak hneď na úvod spoločne zaspievali a vďaka skvelému sprievodu, to bol opäť príjemný zážitok, ktorý vytvoril v priestoroch átria skvelú atmosféru.

Naši seniori si mohli v tento deň vychutnať melódie strunových, klávesových, bicích nástrojov, ale samozrejme nechýbal ani spev, vďaka ktorému sme si mohli vypočuť výborné prevedenie skladby od Mariky Gombitovej. Či už to bola gitara alebo cajón, žiaci a pedagógovia si pre nás pripravili piesne rôznych žánrov, vďaka ktorým sme ochutnali rozmanité tóny rôznych druhov hudobných nástrojov. Každý zo žiakov nám predviedol svoj talent a tvrdú prácu, ktorá stojí za hodinami hrania a trénovania na svojom srdcu najbližšom inštrumente. Príjemným oživením bola spolupráca pedagógov so žiakmi, vďaka ktorej predviedli svoju nepochybnú profesionalitu a deťom svojim hudobným sprievodom dodali motiváciu a sebavedomie.

Každý z nás si z tohto hudobného vystúpenia odnášal pozitívny zážitok, ktorý našim seniorom priniesol opäť kúsok niečoho nového.