Otvorenie komunitnej záhradky

V dennom stacionári pre seniorov sa 28. augusta 2023 konalo podujatie k otvoreniu komunitnej záhradky. Táto záhradka bola vytvorená vďaka úspešnému projektu, ktorý bol zrealizovaný a finančne podporený Nadáciou Henkel Slovensko.

Podujatie sa začalo slávnostným otvorením záhradky, pri ktorom sociálna pracovníčka privítala prijímateľov sociálnej služby a predstavila im realizáciu a samotný výsledok spoločného úsilia. Následne odovzdala slovo pani riaditeľke, ktorá vyzdvihla význam komunitnej záhradky pre prijímateľov sociálnej služby a všetkých prítomných.
Na podujatí sa zúčastnili prijímatelia sociálnej služby z denného stacionára a taktiež z denného centra.

Počas podujatia vystúpila Nitrianska heligonka, ktorá zahrala obľúbené ľudové piesne, čo vytvorilo príjemnú atmosféru a radostnú náladu. Prijímatelia sociálnej služby mali priestor na spoločné rozhovory a taktiež mali možnosť si vyskúšať známu hru petang. Dozvedeli sa pravidlá a techniky petangu. Táto aktivita zvýšila spoznávanie a vzájomnú interakciu medzi prijímateľmi sociálnej služby a vytvorila tak príležitosť na ďalšie spoločné aktivity v rámci komunitnej záhradky.
Otvorenie komunitnej záhradky v dennom stacionári pre seniorov bolo úspešným a významným podujatím, ktoré vytvorilo možnosť na ďalšiu spoluprácu medzi denným stacionár a denným centrom. Prijímatelia sociálnej služby mali možnosť vidieť výsledok svojho úsilia, získať nové skúsenosti a stráviť príjemný deň vo vzájomnej spoločnosti. Táto záhradka sa stala miestom, kde sa seniori a ostatní prijímateľa sociálnej služby môžu zapojiť do aktívneho pestovania rastlín, oddychu a relaxácie, rozvíjať svoje zručnosti a vytvárať nové vzťahy. Spoločne sa tešíme na ďalšie podujatia, kde budeme môcť spoločne stráviť čas.

Podujatie bolo skvelou príležitosťou pre prijímateľov sociálnej služby prežiť príjemný deň plný zábavy, hudby a nových zážitkov. Realizáciou projektu sme prispeli k skvalitneniu poskytovania sociálnej služby a k rozvoju komunity.